Akkerbouw

Nieuws 169 x bekeken

Südzucker produceert minder suiker

Mannheim – Südzucker heeft in de bijna afgesloten bietencampagne ruim 9 procent minder suiker geproduceerd dan in 2009.

Het productievolume belandt daarmee op ruim 4,3 miljoen ton. Dat blijkt uit de cijfers die het Duitse concern donderdag bekend heeft gemaakt bij de presentatie van het interimrapport over de eerste negen maanden van het lopende boekjaar.

Concernwijd komt de hectareopbrengst uit op 11,4 ton tegen 12,3 ton in het voorafgaande jaar. Van de productie komt 34,5 procent tot stand in de fabrieken in Duitsland, krap 22 procent in Frankrijk en ruim 11 procent in België. De rest wordt geproduceerd in Oostenrijk, Polen en diverse andere Midden- en Oost-Europese landen, waaronder Roemenië en Hongarije.

De suikerdivisie van het concern boekte over de eerste negen maanden een omzet van 1,17 miljard euro. Dat was 11 procent meer dan in dezelfde periode van het vorige boekjaar. Het operationele resultaat voor belasting en financieringskosten steeg wel mee, maar niet in hetzelfde tempo, namelijk met 6,6 procent naar 112 miljoen euro. De operationele marge daalde daardoor van 10 naar 9,6 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.