Akkerbouw

Nieuws 177 x bekeken

Splitsing fritesnotering Bintje Zuid

Dronten – Het huidige hoge prijsniveau noodzaakt tot een verdere opdeling van de consumptie-aardappelnoteringen van Bintje.info.

De prijzen in de noordelijke regio, waar de kwalitatief beste aardappelen worden geproduceerd, liggen al hoger dan in het Zuiden. Er is echter zoveel kwaliteitsverschil tussen Zuidwest (meer kleigrond) en Zuidoost (meer aardappelen van zandgrond), en daardoor onderscheid in uitbetaling, dat hiervoor nu afzonderlijke noteringen worden vastgesteld. Dit blijft voorlopig zo.

Bintje is als typische fritesgeschikte aardappel voor het midden- en lagere segment goed gevraagd. Zuidoost staat voor deze week op 21 tot 23 euro per 100 kilo, in Zuidwest is de notering 23 tot 25 euro per 100 kilo. Notering Noord is € 23,50 tot € 27 per 100 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.