Akkerbouw

Nieuws 151 x bekeken

Nordzucker draait beter door lagere kosten en grote vraag

Braunschweig – De Duitse bietenverwerker Nordzucker draait aanzienlijk beter dan in het vorige boekjaar. Dat blijkt uit cijfers over de eerste negen maanden van boekjaar 2010/11.

Kostenbesparingen en een vlotte suikerafzet leverdeneen winst op van 64,4 miljoen euro. Dat komt neer op een verbetering met ruim 55 miljoen euro.

In het lopende 4e kwartaal zet de florissante ontwikkeling dankzij de nog steeds sterke vraag naar suiker zich verder voort, gelooft directietopman Hartwig Fuchs. Voor het komende boekjaar 2011/12 moet echter rekening worden gehouden met enige achteruitgang vanwege de duidelijk kleinere suikeropbrengst die de jongste campagne heeft opgeleverd. De productiekosten vallen bovendien door de moeilijke weersomstandigheden tijdens deze campagne ook hoger uit.

Over de eerste negen maanden van dit boekjaar bleef de omzet (1,36 miljard euro) overigens iets (20 miljoen euro) achter bij die van vorig jaar. Dat was het gevolg van de verkoop van de belangen in de suikerverwerking in Servië en de verlaagde quotumsuikerprijzen. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.