Akkerbouw

Nieuws 168 x bekeken

FAO: meer voedsel nodig om tekort te voorkomen

Rome – Er is dit jaar een sterke stijging nodig van de voedselproductie om tekorten te voorkomen.

Volgens de wereldvoedselorganisatie FAO is er vooral meer mais en tarwe nodig.

FAO-econoom Abdoireza Abbassian constateert dat de voorraden van een aantal voedingsgewassen dit seizoen krimpen. Of er net als in 2007 en 2008 voedselrellen uitbreken als gevolg van hoge voedselprijzen, vindt Abbassian moeilijk te voorspellen. "Het hangt er vanaf in hoeverre voedselimporterende landen in kunnen spelen op de hogere prijzen en in hoeverre het voedsel de interne markten bereikt."

De wereldvoedselindex van de FAO heeft een record bereikt omdat graan en plantaardige olie flink duurder werden. De wereldvoedselindex voor december 2010 staat op 214,7. Dat is de hoogste stand sinds de FAO in 1990 begon met het berekenen van de gemiddelde prijs op de wereld van graan, vlees, suiker, zuivel en plantaardige olie. De gemiddelde prijs van 2002 tot en met 2004 staat op 100.

Of registreer je om te kunnen reageren.