Akkerbouw

Nieuws 191 x bekeken

BAI: aardappeltelers sluiten nog weinig contracten af

Den Haag- De aardappelverwerkers hebben nog weinig contracten gesloten met de telers.

Volgens het Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) van het Productschap Akkerbouw komt dat door de hoge prijzen van aardappelen en graan. “De voorgaande jaren werd er al ver voor het einde van het jaar volop gecontracteerd voor de aardappeloogst van het jaar er op. De marktprijsontwikkeling van de aardappelen van oogst 2010 in combinatie met de hoge graanprijs maakt blijkbaar het contracteren lastiger dan in prijstechnisch magere jaren.”

De stemming in de aardappelmarkt blijft goed, constateert BAI. “De export naar Rusland blijft de stuwende kracht die zorgt voor een sterke bodem in de aardappelmarkt. Volgens inschattingen is alleen vanuit Nederland wekelijks 15.000 ton veldgewas nodig.”

Of registreer je om te kunnen reageren.