Akkerbouw

Nieuws 201 x bekeken

‘Veel nieuwe Nederlandse bedrijven op Fruit Logistica’

Berlijn – Veel Nederlandse handelspartijen of aanverwante industrie debuteren komend beursseizoen op de Fruit Logistica.

De oppervlakte van de Nederlandse georganiseerde afvaardiging Holland Fresh Group groeit van 2.181 naar 2.630 vierkante meter, laat Hoofd Bedrijfsschap Agrarische Groothandel (HBAG) weten. Het aantal bedrijven dat te zien is in de ’Nederlandse hal 3.2’ groeit van 84 naar 108. ”Dat zijn vooral nieuwe bedrijven die niet eerder op de beurs stonden.’

In totaal staan er in februari 254 Nederlandse bedrijven op de Duitse beurs in Berlijn. Dat is iets minder dan het aantal Duitse leveranciers dat zich op de thuismarkt presenteert. Uit Italië komen 432 bedrijven, maar dit zijn relatief kleine stands.

Naast hal 3.2 is bijna de gehele hal 1.2 ingeruimd voor Nederlandse partijen die zelf op eigen houtje opereren.

Volgens het HBAG is er een verschuiving van bedrijven van de Nederlandse beurs AGF Totaal naar de Fruit Logistica. Ook lijkt de groeiende uitvoer naar Duitsland een rol te spelen. Onder de nieuwe bedrijven zijn veel uienbedrijven, zoals Wiskerke en Waterman.

Of registreer je om te kunnen reageren.