Akkerbouw

Nieuws 162 x bekeken

Minder geld voor lelies

Aalsmeer – De handel betaalde vorige week op bloemenveilingen minder geld voor lelies. Bij FloraHolland werden concernbreed 4,4 miljoen stuks aangevoerd die voor gemiddeld € 0,45 van de hand gingen.

De lelieaanvoer ligt met vorig jaar vergeleken maar liefst 23 procent lager, waarbij de verdeling over de hoofdgroepen aanzienlijk verschilt. Lilium longiflorum kent 40 procent minder aanbod en doet het met € 0,37 gemiddeld vijf cent minder goed dan vorig seizoen.

Bij de Aziaten en LA’s (Longiforum-Aziaat) is ruim 30 procent minder aanbod te noteren en de prijzen liggen daar met € 0,33 voor de Aziaten op hetzelfde niveau als toen. Voor de LA’s betekent het een daling van een cent. De Orientals noteren de minste krimp in de aanvoer, maar 11 procent minder is toch aanzienlijk.

De gemiddelde prijs komt nu met € 0,57 maar liefst 6 centen lager uit. Waardoor de lelies bij een substantieel mindere aanvoer toch gemiddeld genomen lagere prijzen realiseren. Wat betreft de irissen werden vorige week ruim een miljoen stuks op de veilingen aangevoerd die voor gemiddeld tien cent per steel van de hand gingen. Dat is weliswaar een cent beter dan vorig jaar, maar toch te weinig.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.