Akkerbouw

Nieuws 286 x bekeken 5 reacties

Loonsverhoging voor werknemers Suiker Unie

Utrecht - In het nieuwe jaar krijgen de 750 werknemers van bietenverwerker Suiker Unie 1,25 procent loonsverhoging en per 1 juli 2011 nog eens 0,75 procent.

Daarnaast krijgen de werknemers in januari 2011 aan het einde van de oogsttijd een eenmalige uitkering van 200 euro. Ook zijn er afspraken gemaakt over het in dienst nemen van drie Wajongers, leeftijdsbewust personeelsbeleid en pensioenen.

De nieuwe cao loopt van 1 januari 2011 tot en met 31 maart 2012 en is tot stand gekomen na een ultimatum door de vakbonden FNV Bondgenoten, De Unie en CNV vakmensen. Aanleiding was de goede resultaten van Suiker Unie. De werknemers wilden desnoods actie gaan voeren, maar dat is hiermee niet meer nodig.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  guus

  als het zo goed gaat hoeven ze ook geen tientje te korten
  bij die bevroren bieten

 • no-profile-image

  Ze vertellen er niet bij dat die loonsverhoging in Zwarte Suiker wordt uitbetaald. "Mag het een onsje meer zijn?"

 • no-profile-image

  René

  Als je je bieten goed vorstvrij opslaat en het risco van laat oogsten voor je rekening neemt en daarbij zorgt dat je afdekmaterialen niet in de vrachtwagen meegaan zodat U (de leden) een hoger rendement uit de fabrieken gaat krijgen had u de 10 euro niet hoeven te betalen.

 • no-profile-image

  Rene weet blijkbaar niet hoe de vork in de steel zit.
  Ik hoop dat het je nooit overkomt zo als het hier dit najaar is gegaan.
  De bieten waar de regeling voor geld KONDEN niet vroeger gerooid worden door de regen.

 • no-profile-image

  Smit

  wees in ieder geval blij dat je je bieten nog heb mogen leveren. Als de suikerunie naar de letter had gehandeld dan had je niets meer mogen leveren, dus dat tientje korting doet wel zeer maar is in mijn ogen ook terecht, of je nu wel of niet had kunnen rooien.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.