Akkerbouw

Nieuws 175 x bekeken

Groeiende vraag stuwt brouwgerstprijs

Creil – De prijs van brouwgerst stijgt. De mouters vragen meer brouwgerst omdat ze verwachten dat volgend jaar minder beschikbaar is.

De beurscommissie in het Franse Creil noteert deze week € 225,65 per ton brouwgerst. Dat is bijna 12 euro meer dan vorige week. Brouwgerst is niet zo duur geweest sinds juli 2008.
Op de termijnmarkt in Parijs sloot de notering voor brouwgerst gisteravond op € 253 per ton. Vorige week vrijdag lag de slotnotering op € 208,50.
Volgens de Duitse nieuwssite Agrarzeitung hebben de Duitse brouwerijen veel mout nodig. Dat leidt tot extra vraag bij de mouterijen naar brouwgerst. Die willen hun aanvoer veilig stellen. ”De markt reageert gevoelig. Er wordt niet veel brouwgerst gevraagd. Maar de oogst van brouwgerst is dit jaar tegen gevallen. Als de vraag een beetje toeneemt, reageert de prijs heftig. Ook is er geen vooruitzicht dat het aanbod wereldwijd gaat toenemen. In Australië regent het veel, terwijl de oogst moet beginnen. Daardoor daalt de kwaliteit van de gerst.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.