Akkerbouw

Nieuws 170 x bekeken

Duitse wintertarweareaal voor oogst 2011 stabiel op 3,3 miljoen hectare

Wiesbaden- Het wintertarweareaal in Duitsland voor de oogst in 2011 is even groot als dat van het afgelopen seizoen.

Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde inventarisatie van het Statistische Bundesamt (Destatis). Uitgaande daarvan zaaiden de akkerbouwers krap 3,3 miljoen hectare in. Het totale wintergewassenareaal levert daarentegen ruim 2 procent in. Dat betekent dat krap 5,5 miljoen hectare is ingezaaid tegen 5,6 miljoen hectare in het najaar van 2009. De daling komt vooral voor rekening van de wintergerst, waarvan krap 6 procent minder is ingezaaid. De wintergerstoppervlakte belandt daarmee op 1,23 miljoen hectare. De oppervlaktes van rogge en triticale leveren beide ruim 4 procent in.
Het winterkoolzaadareaal daalt eveneens licht, namelijk met ruim 1 procent naar 1,45 miljoen hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.