Akkerbouw

Nieuws 205 x bekeken

Driekwart van de suikerbieten verwerkt

Dinteloord – Driekwart van de suikerbieten is verwerkt, meldt Suiker Unie. Het suikergehalte in de bieten loopt iets terug, maar was afgelopen week gemiddeld nog 17,2 procent.

Ondanks de winterse omstandigheden gaat de bietencampagne nog gestaag door. Op de momenten dat het ging, zijn er in de afgelopen weken nog bieten gerooid. Deze bieten worden afgenomen onder de calamiteitenregeling. De afnameschema’s zijn in een aantal regio’s aangepast om deze bieten bij voorrang te kunnen verwerken. De fabrieken konden de afgelopen periode redelijk goed doordraaien.

Het gemiddelde suikergehalte over de hele campagne is 16,7 procent. Het tarragehalte loopt op. Vorige week werden bieten met 17,3 procent tarra binnengehaald, terwijl de week daarvoor nog 16,6 procent stond genoteerd. Het campagnegemiddelde is 15,7 procent tarra. De winbaarheid bleef vorige week 91,3 punten, waarmee het campagnegemiddelde op 91 punten komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.