Akkerbouw

Nieuws 282 x bekeken

Directeur Mastenbroek vertrekt bij Agrico

Emmeloord - Algemeen directeur Ineke Mastenbroek vertrekt per 1 januari bij Agrico.

De reden voor haar vertrek is de onrust die is ontstaan bij de leden van de coöperatie over het besluit om de handel in fritesaardappelen over te dragen aan Aviko Potato. "De leden voelden zich in de besluitvorming te veel op afstand gezet", meldt de coöperatie in een verklaring. "Als eindverantwoordelijke heeft Mastenbroek in overleg met de raad van beheer besloten de gevolgen te aanvaarden van de commotie die is ontstaan."

Mastenbroek erkent haar verkeerde inschatting. "Ik heb de emotie onderschat die het besluit om afscheid te nemen van de handelsactiviteiten in fritesaardappelen opriep bij leden en medewerkers. Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier leiding gegeven aan Agrico. Ik vertrek met pijn in het hart en wens Agrico, haar telers en medewerkers en haar netwerk alle goeds in de toekomst."

De raad van beheer heeft commercieel directeur Jan van Hoogen benoemd tot waarnemend algemeen directeur. "Ten aanzien van de toekomstige directievoering wordt een besluitvormingsproces op gang gezet, welke in 2011 een uitkomst zal hebben."

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.