Akkerbouw

Nieuws 240 x bekeken 3 reacties

'Controleer met wie je in zee gaat'

Uienpakker en -exporteur Jaap Wiskerke adviseert telers om te controleren met wie ze in zee gaan in de uienhandel.

”Telers moeten oppassen met wie ze een contract aangaan. Er zijn bedrijven met een enorme schuld die toch flink op termijn kopen bij telers.” Tegen de tijd dat er wordt afgeleverd, moeten verkopers hun geld maar zien te krijgen. ”Op de website van de Kamer van Koophandel is zo te zien of een bedrijf kredietwaardig is.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mij

  ja de kvk stelt niks voor daar kun je niet kijken of iemand goed of slecht draait hebben er zelf problemen mee gehad met een bedrijf wat wel stond ingeschreven maar in werkelijk niet eens bestond!!!

 • no-profile-image

  pier

  welke de handelaren zijn die nog een groot bedrag moeten ontvangen over de uien van vorig jaar, is zeer moeilijk te achterhalen . het gaat over uien die aan senegal zijn geleverd, de betreffende handelaren zelf weten het zeer goed, maar zij zwijgen als een grafsteen. Jaap Wiskerke heeft groot gelijk over de risico's maar ik kan er niet veel mee als teler.

 • no-profile-image

  euro

  wat zegt dat nou de kvk als de jaarcijfers niet recent zijn kun je zelf bij jaap op je bek gaan als je echt geen risico wil lopen vraag dan een bankgarantie

Of registreer je om te kunnen reageren.