Akkerbouw

Nieuws 230 x bekeken

Agrico volledig eigenaar Zweeds pootgoedbedrijf

Emmeloord – Agrico wordt volledig eigenaar van het Zweedse aardappelhandelsbedrijf Agrico Nordic. De Zweedse coöperatie Lantmännen Lantbruk verkoopt haar belang van 49 procent aan Ypma & Zonen, een dochterbedrijf van coöperatie Agrico.

Agrico Nordic is in 2009 opgericht door Agrico en Lantmännen. Het bedrijf verzorgt de productie en vermarkting van pootaardappelen in Zweden en is exclusief vertegenwoordiger van de rassen van Agrico en de aangesloten kwekers. Lantmännen wil die activiteit volledig overlaten aan Agrico, zegt Monika Lekander, hoofd van de landbouwafdeling van Lantmännen. ”Agrico heeft meer kennis en ervaring in de pootgoedbusiness.”

Agrico wil met deze stap de productie en verkoop van haar rassen in Zweden verder uitbreiden, zegt waarnemend directeur Jan van Hoogen. ”In samenwerking met Zweedse telers zal Agrico Nordic de productie en vermarkting van de rassen van Agrico en onze aangesloten kwekers verder kunnen uitbreiden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.