<!--No advertisement -->

masterclass bewaartechniek


Home Programma Sprekers Startlocatie Bedrijfsbezoek Partners Contact Aanmelden


Zodra de sprekers bekend zijn vindt u hier meer informatie.

anton haverkort Anton Haverkort (dagvoorzitter)
Onderzoeker akkerbouw Wageningen UR, met als specialisme aardappelen
   
kim de smit

Kim de Smit 
Oprichter en eigenaar van Foodsafari.nl

Kim de Smit is eigenaar van Foodsafari.nl en elke dag druk in de weer om van deze start-up een succes te maken. Kim is afgestudeerd fooddesigner. Zij heeft jarenlang bij een vleeswarenproducent gewerkt als conceptdeveloper. Hierdoor is ze bekend met zowel de horeca- als retail-kant van food. Daarnaast dopt ze haar eigen boontjes en oogst ze haar eigen radijsjes.

   
luuk salomons

Luuk Salomons 
Directeur-eigenaar Omnivent Groep

Luuk Salomons is directeur-eigenaar van de bedrijven binnen de Omnivent Groep. Hij is opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in Dronten, Flevoland, waar pootaardappelen altijd een belangrijk deel van het bouwplan zijn geweest. 

Salomons heeft aan Wageningen UR gestudeerd bij destijds de vakgroep Landbouwtechniek, specialisatie Meet- Regel- en Systeemtechniek. Deze studie sloot hij af met een stage bij Omnivent in Zeewolde. Zo begon daar zijn loopbaan: een mooie combinatie van landbouw en techniek.

In 2000 nam Luuk 100% van de aandelen van Omnivent over. Vanaf dat moment is de onderneming sterk gegroeid en internationaler geworden. Tegenwoordig bestaat de Omnivent Groep uit een aantal ondernemingen: Omnivent Techniek bv in Zeewolde; MB Koeltechniek bv in Ammerzoden; Omnivent Spzoo en Omnibox Spzoo in Polen en een joint venture met de APH groep in China. 
Met de bedrijven binnen de Omnivent Groep wil Luuk op duurzame wijze een wereldwijde bijdrage leveren aan het verbeteren van de beschikbaarheid van voedsel, ongeacht het tijdstip van de oogst en met behoud van kwaliteit.

   
Frank van der Linden

Frank van der Linden 
Storage Coach & Trainer Omnivent

Frank is werkzaam als bewaarcoach binnen Omnivent en als zodanig verantwoordelijk voor de ondersteuning van gebruikers van de Omnivent-producten. Hij verzorgt ook de bewaartrainingen in binnen- en buitenland. Met zijn achtergrond en ervaring als plantkundige ondersteunt Frank de rest van het team in de optimalisering van de kwaliteit van de ingeschuurde producten. Hij combineert kennis van plantenziektes met een doelgericht advies hoe daarmee om te gaan tijdens de bewaring.

Frank is gedreven; hij adviseert graag gebruikers, heeft een brede belangstelling, veel ervaring in voorlichting, verkoop en onderwijs. Zo heeft hij 5 jaar voor wereldvoedselorganisatie FAO gewerkt op de Kaapverdische Eilanden en in de Filippijnen, was hij Sales Manager bij Enza Zaden voor Afrika, het Verre Oosten en Oceanië en gaf hij les aan studenten van de HAS Hogeschool in Den Bosch.

Tijdens zijn studie landbouwplantenteelt akkerbouw en plantenveredeling aan Wageningen UR heeft Frank onderzoek gedaan met de bekende aardappelprofessor Paul Struik.

   
paul kok

Paul Kok 
Commercieel Directeur Omnivent

Paul Kok is Commercieel directeur binnen Omnivent Techniek. Omnivent is gespecialiseerd in ventilatie- en bewaartechniek voor de opslag van onder meer aardappelen, uien, wortelen en andere knolgewassen. De in-house productie en R&D stelt Omnivent in staat snel in te spelen op zowel kleine als grote aanvragen in de regio en daarbuiten. Dat is ook de reden waarom Omnivent de hoogste kwaliteit in bewaartechniek kan bieden. 

Na het behalen van zijn master-getuigschrift in Landbouwtechniek (Agricultural & Bio Resource Engineering) aan Wageningen UR is Paul in 2006 gestart met zijn carrière binnen Omnivent als R&D manager. Na slechts een jaar kon Paul de overstap maken naar de afdeling Sales. Daar ging hij aan de slag als Area Sales Manager en was hij verantwoordelijk voor de verkoop en service binnen Noord- en Zuid-Amerika en het Verenigd Koningrijk. Dit bleek uiteindelijk een gouden combinatie vanwege zijn agrarische achtergrond als zoon van een pootgoedteler. Paul is dan ook opgegroeid op een pootgoedbedrijf in de Noordoost Polder. 

Naast zijn commerciële verantwoordelijkheden in deze landen is Paul ook nauw betrokken geweest bij innovatieve bewaarprojecten elders in de wereld.

   
 tjaard hofman

Tjaart Hofman 
Technical Marketing Manager Certis Europe

Tjaart Hofman is opgeleid aan Wageningen UR en heeft een groot deel van zijn opleiding gewerkt als aardappelonderzoeker. De afgelopen 25 jaar was hij werkzaam in verschillende internationale technische en marketingfuncties binnen de gewasbeschermingsindustrie. Met name de ontwikkelingen van nieuwe chemische en biologische oplossingen voor de aardappelteelt hebben in zijn werk de afgelopen jaren centraal gestaan. Hij geldt internationaal als een expert en geeft zowel aan boeren, adviseurs als beleidsmakers trainingen en workshops over de ins en outs van gewasbescherming. 

 


Kom naar de masterclass bewaartechniek

 


omniventcertis

Evenementen van Boerderij. Dat je 't weet.