boerderij grond om te boeren


Home Programma Sprekers Beste Gewasbeschermer Locatie Contact Aanmelden


Beste Gewasbeschermer 2016

Boerderij gaat ook in 2016 op zoek naar de Beste Gewasbeschermer. Wie teelt fritesaardappelen met de minste milieubelasting per kilo? Want die hebben de toekomst.

In de editie van 2016 zoeken wij naar wie de 'schoonste' fritesaardappel van Nederland teelt: met de minste milieubelasting per kilo geoogst product. Voorlopers dus, die beseffen dat chemische gewasbescherming onder grote maatschappelijke druk staat. Dat de weerstand ertegen wereldwijd toeneemt.

• Ding mee naar de titel Beste Gewasbeschermer 2016
• Win een drone t.w.v. €1.200 en een Heliosec t.w.v. €5.000
• Meld je aan op boerderij/bestegewasbeschermer

Het gaat om teeltjaar 2016. In september, voordat de aardappelen zijn geoogst, moet de teler op de site zijn middelengebruik en verwachte aardappelopbrengst invullen. Potentiële winnaars krijgen vervolgens bezoek van Delphy, die kort voor de oogst via een proefrooiing de hoeveelheid gegroeide aardappelen vaststelt volgens erkend protocol. Keuringsinstantie IsaCert controleert of de deelnemer het middelengebruik naar waarheid heeft ingevuld. Voor de beoordeling worden hoeveelheden middel omgerekend naar milieubelastingspunten, volgens de milieumeetlat van het CLM. Vanzelfsprekend worden alle gegevens vertrouwelijk behandeld door Boerderij.

De 5 beste scoorders krijgen bezoek van een deskundige jury. In december wordt de winnaar ­bekendgemaakt.


boerderij grond om te boeren

 


oci agrowingsprayerunivekwsdelphyevers

Gelijktijdig met

agrifoodtech

Evenementen van Boerderij. Dat je 't weet.