Akkerbouw

Foto & video 7884 x bekeken laatste update:26 sep 2016

De opvolger: ‘Ik wil vooral bij de tijd blijven’

Bart Vermue werkt samen met zijn vader op hun akkerbouwbedrijf in het Zeeuwse Oudelande.

Het akkerbouwbedrijf bestaat uit 50 hectare met aanvullend huurland voor pootaardappelen. Verder omvat het bouwplan zaaiuien, suikerbieten en wintertarwe. Er is een minicamping met 15 plaatsen.

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

“Ik heb al een verandering ingezet. Sinds mijn 18de zit ik in de maatschap. Tijdens stages in Canada en de Flevopolder kwam ik met de pootaardappelteelt in aanraking. Dat lag me wel, ik zag er ook meeropbrengst in. Ik heb het thuis overlegd en sinds 3 jaar verbouwen we zelf ook pootaardappelen.”

Over 5 jaar ...

“Ik voorzie geen grote veranderingen, ik wil vooral bij de tijd blijven. Iets groeien in omvang bijvoorbeeld. Niet zo veel, ik moet het wel bij kunnen benen. En over 5 jaar hebben we vast wel gps op de trekker. En zonnepanelen, want de nieuwe bewaarloods slurpt best wel energie. Misschien hebben we dan ook wel een nieuwe schuur voor de machines. En ik ben met de gemeente in overleg over stacaravans op onze minicamping. Plannen genoeg dus.”

Dit artikel is te lezen in Boerderij 35 van 24 mei 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Ook interesse in het opvolgen van een agrarisch bedrijf? Misschien is dit iets voor jou!

Of registreer je om te kunnen reageren.