Akkerbouw

Foto & video 324 x bekeken 1 reactie

Oranjekoorts in aardappelloods

In de loods van handelshuis Schaap Holland is oranjekoorts opgedoken. Gelukkig geen nieuwe aardappelziekte, maar zo'n 500 Oranjesupporters die hier het Nederlands elftal op het EK volgen.

Foto

 • De aardappelen zijn afgeleverd. De loods van Schaap Holland in Biddinghuizen (Fl.) staat leeg. Vrijwilligers van de plaatselijke voetbalvereniging BAS en Dorpsbelangen Biddinghuizen grepen die gelegenheid aan om de loods om te toveren tot ‘Die Kartoffel-arena’. Ze organiseren er een groot kijkfestijn.

  Tekst: Martijn Knuivers, foto's: Schaap Holland

 • De voetbalarena biedt plaats aan alle Biddinghuizer Oranjesupporters. Was het vroeger nog schipperen met materiaal, nu heeft de organisatie de beschikking over professioneel steigermateriaal aangeleverd door een plaatselijke sponsor. Zo kan er niet alleen erg veilig, maar ook enorm groot worden gebouwd.

 • In het hart van ‘Die Kartoffel-arena’ verrijst een alp, met besneeuwde toppen. Aan de boomgrens van deze berg staan vier televisieschermen opgesteld, om alle toeschouwers van een perfect beeld te kunnen voorzien.

 • Zaterdag 21 juni 2008 is de arena weer stampvol om de wedstrijd Nederland-Rusland te bekijken. Op naar de finale!

Eén reactie

 • no-profile-image

  Jan

  Dit is echt uniek dat een plaats als Biddinghuizen zoveel oranje publiek in de lege aardappelloods van Schaap Holland kan bergen. En het is nu al 3 wedstrijden gelukt dus ook in Die Karoffelarena gaan we voor de finale op 29 juni!

Of registreer je om te kunnen reageren.