Akkerbouw

Achtergrond 1120 x bekeken

Industrie verwerkt record aan aardappelen

De Nederlandse industrie heeft in seizoen 2015/’16 een recordhoeveelheid aardappelen verwerkt van 3,8 miljoen ton.

Dat blijkt uit de cijfers van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO). De consumptie van frites stijgt wereldwijd; daarmee neemt de verwerking van met name diepvriesproducten al jaren toe. Vergeleken met het vijfjarig gemiddelde (3,65 miljoen ton) is de Nederlandse aardappelverwerking in seizoen 2015/’16 met 4% gestegen.

Industrie werkt op volledige capaciteit

De Nederlandse industrie kan simpelweg niet meer aardappelen verwerken, aangezien ze op volledige capaciteit werkt. Dat is de reden dat de eerste zes maanden van 2016 een vergelijkbare hoeveelheid is verwerkt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In het eerste halfjaar van 2016 is 1,97 miljoen ton aardappelen verwerkt. De verwachting is dat de productie kan toenemen als de geplande uitbreidingen van de productiecapaciteit van onder andere Lamb Weston / Meijer en Agristo zijn gerealiseerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.