Akkerbouw

Achtergrond 2419 x bekeken 3 reacties

Sojaprijs stijgt al 15 weken achter elkaar

Sojabonen worden steeds duurder op de wereldmarkt. De prijsindex voor sojabonen van de International Grains Council (IGC) stijgt al 15 weken achter elkaar, met tijdens de week af en toe een kleine prijscorrectie omlaag.

De IGC berekende vrijdag een wereldmarktprijsindex van 234 punten. Dat is de hoogste stand sinds 12 september 2014 en een stijging van 43% in die vijftien weken. De IGC berekent de index dagelijks op basis van sojanoteringen in de VS, Brazilië en Argentinië.

Wasde-prognose: wereldsojavoorraad gaat slinken

De sojaprijs krijgt steun van de vrijdag verschenen Wasde-prognose van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Het USDA verwacht dat de voorraad sojabonen in de wereld aan het eind van 2016/2017 met 6 miljoen ton is geslonken ten opzichte van het begin van het seizoen.

Laatste reacties

  • mali

    En dat is waarom eiwitprodukten, lokaal geteeld, deze zomer dus mooi aan prijs zullen zijn.

  • g.smale1

    zeker meer gras brok maken met hoog eiwit .

  • mali

    grasbrok, vergeet de kosten niet..... laat maar

Of registreer je om te kunnen reageren.