Akkerbouw

Achtergrond 1565 x bekeken

Fritesgeschikt stijgt verder in prijs

De vaste stemming houdt deze week stand op de aardappelmarkt. De telersbeurs in Goes noteert flink hoger. Voor fritesgeschikte aardappelen stijgt de notering met €1,50 naar €16,50 tot €20 per 100 kilo.

De exportnotering begint deze week op te lopen, al worden er ook voor hogere prijzen zaken gedaan. De vraag vanuit Oost-Europa en het Verenigd Koninkrijk valt samen met het beperkte aanbod, mede daardoor blijven de prijzen in de lift.

Ook Belgische prijzen omhoog

Ook in België stijgen de aardappelprijzen fors. PCA/Fiwap verhoogt de notering van Bintje met voldoende grofte met €1,75 naar €17,50 tot €18 per 100 kilo. De meeste handel wordt overigens gedaan voor de onderkant van de notering.
Voor fritesrassen Fontane en Challenger wordt deze week €2,25 hoger genoteerd op €20 per 100 kilo. Het aanbod wordt krapper doordat deze aardappelrassen vrijwel geheel zijn uitverkocht voor levering aan het eind van het seizoen.

Termijnmarkt Leipzig volop in beweging

De termijnmarkt in Leipzig blijft ook na het weekend volop in beweging. Op maandag 9 mei sloot de notering voor het juni-contract 60 cent hoger op €20,60 per 100 kilo. Er werden die dag 168 contracten afgesloten. Op dinsdag werd er minder gehandeld, maar steeg de prijs tot boven de €21 per 100 kilo.

Prognose: vaste stemming.

Of registreer je om te kunnen reageren.