Akkerbouw

Achtergrond 1260 x bekeken

Prijsniveau uien houdt geen stand

De uienprijzen staan iets meer onder druk. Waar een aantal weken geleden nog €20 per 100 kilo werd geboden, is het deze week lastig om dat prijsniveau te halen.

De meeste gedane zaken zitten aan de bovenkant op €18 per 100 kilo. Hierdoor daalt de bovenkant van grove-uiennotering op de verschillende beurzen onder €20 per 100 kilo.

De vraag zet niet echt door, waar een toenemend aanbod tegenover staat. Hoewel de vraag minder is, draaien sorteerbedrijven met vaste afnemers prima volumes. Toch zijn er ook sorteerders waar het rustig tot stil is.

Prijzen redelijk vroeg omhoog gegaan

De prijzen zijn dit jaar redelijk vroeg omhoog gegaan, waardoor het nu lastig is om dit prijsniveau vast te houden. Mede doordat de kwaliteit de uien niet op hetzelfde niveau zit van een jaar geleden. Door de hoge temperaturen van de laatste weken hebben de partijen meer last van slijtage, waardoor de kwaliteit nu matig tot redelijk is. Daarnaast zijn er nog voldoende uien beschikbaar, maar blijft de verwachte vraag uit Oost-Europa een beetje uit.

Rustige export

De export loopt onderwijl rustig door. Brazilië neemt nog wel wat uien af, maar dat zijn geen grote volumes. De baalprijzen staan ook wat meer onder druk. Voor grove uien ligt de baalprijs tussen €23 en €25, voor afzet in Brazilië. Voor de middelmaat blijft de baalprijs gelijk rond €21 tot €22.

Prognose: flauwe stemming.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Uien Emmeloord
Rode uien Emmeloord
Bio-uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer
Uien Leeuwarden

Of registreer je om te kunnen reageren.