Akkerbouw

Achtergrond 1435 x bekeken

Slechte vraag drukt prijs fijne ui

De stemming is rustig deze week op de uienmarkt. De kwaliteit is een belangrijk punt, waardoor er niet veel partijen op termijn worden ingekocht.

Verwerkers en sorteerders richten zich op de huidige voorraad en kopen bij, waar nodig. De vraag naar uien is niet zo dringend, waardoor er niet volop wordt ingekocht. De mindere vraag zet met name de prijs voor de fijne sortering onder druk. Bij bio-uien is weinig vraag naar grove uien. Mooie grove partijen bio-uien worden ook als gangbaar afgezet.

Paasweekend

Het paasweekend houdt de vraag vanuit supermarkten deze week op niveau voor de verwerkers die daaraan leveren. De prijs is ietwat aan de hoge kant voor afzet in Europa, waardoor de vraag nog niet aantrekt. Aan de exportzijde blijft het relatief rustig en gaat op hetzelfde tempo door als vorige week. Duitsland schakelt over naar Nieuw-Zeelandse uien. Daarnaast ook de supermarkten Aldi en Lidl, waardoor er wat vraag wegvalt.
Brazilië stelt zich tam op, mede doordat het land uien importeert uit Argentinië. De kwaliteit van uien vanuit Nederland die daar aankomt is niet altijd even goed. Er zit wat verwering in sommige partijen. Naast goede kwaliteit is het lastig om de juiste maatsortering voor de juiste klant te vinden.

Prognose: rustige stemming.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Uien Emmeloord
Rode uien Emmeloord
Bio-uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer
Uien Leeuwarden

Of registreer je om te kunnen reageren.