Akkerbouw

Achtergrond 1698 x bekeken

Record uienexport ruim boven 31.000 ton per week

De uienexport boekt een record in week 35 (eind augustus) met 31.242 ton. Het absolute record is inclusief nagekomen posten, voornamelijk naar landen binnen de EU.

Een jaar geleden in dezelfde week werd bijna 30.000 ton geëxporteerd. In absolute aantallen komt de export tot en met week 35 dit seizoen uit op 156.356 ton. Vergeleken met dezelfde periode vorig seizoen is dat 23.152 ton meer.

Brazilië en Senegal

Volgens de laatste cijfers van het GroentenFruit Huis, zonder nagekomen posten, komt dit seizoen de gemiddelde weekexport (t/m week 35) uit op 17.306 ton uien. Dat ligt iets boven de gemiddelde weekexport, dezelfde periode vorig jaar (week 27 t/m 35: 16.650 ton). Toen nam Brazilië 13% van de totale uienexport voor haar rekening. Senegal neemt dit seizoen (t/m week 35) 17% van de uitgevoerde uien aan. Dat is een stijging van 5% vergeleken met dezelfde periode en jaar eerder.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u in Boerderij op Maat:  

Uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer
Plantuien af land Goes

Of registreer je om te kunnen reageren.