Akkerbouw

Achtergrond 1729 x bekeken

Prijs Belgische fritesgeschikte rassen omhoog

De prijzen in België maken eind deze week een stap omhoog, terwijl in Nederland de prijzen voor fritesgeschikte aardappelen onveranderd zijn gebleven.

Het Belgische Belgapom noteert €1 hoger voor Bintje op €11 per 100 kilo. Voor andere rassen als Fontane en Challenger wordt respectievelijk €1,50 en €1 hoger genoteerd op €12,50 per 100 kilo.

De beurs in Emmeloord heeft voor de derde week op rij de prijs niet aangepast. De industrie richt zich op het afsluiten van nieuwe contracten en houdt zich rustig op de vrije markt. Verwerkers kopen voornamelijk meeleveraardappelen op om de productie gaande te houden. De markt is vast met weinig aanbod.

Weinig verandering op termijnmarkt Leipzig

De termijnmarkt in Leipzig laat deze week weinig verandering zien. Het prijsniveau kwam afgelopen week niet boven €17,50 uit en stabiliseerde op donderdag 28 januari voor het aprilcontract 2016 op €17 per 100 kilo. Vorige week gaf de Cash Settlementprijs de markt nog een positieve prikkel. Maar deze week steeg de prijs licht en kwam 10 cent hoger uit op €11,90 per 100 kilo.

Prognose: vaste stemming op aardappelmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.