Akkerbouw

Achtergrond 2763 x bekeken

Emmeloord verhoogt uienprijs naar €20

De uienmarkt is het nieuwe jaar goed begonnen. In het nieuwe jaar is het prijsniveau opgetrokken naar €20 per 100 kilo. Dit prijsniveau voor uien 60% grof ligt in de lijn van verwachtingen, gezien de af land-prijzen dit seizoen tot €15 per 100 kilo zijn gestegen.

De bandbreedte voor de uiennotering op de beurs in Goes en Emmeloord is deze week smaller geworden. De vraag naar grove uien trekt aan met Brazilië aan de markt. De grove sortering gaat voor €18,50 tot €20 per 100 kilo de schuur uit.

Beperkter aantal goede partijen

Door de goede uienvoorraden kunnen verwerkers alle kanten op met de uien, mits de kwaliteit geen roet in het eten gooit. Over het algemeen lijkt de kwaliteit redelijk. Toch is het aantal goede partijen wat beperkter. Zeker een land als Brazilië verwacht een goede kwaliteit. Partijen die beginnen te kiemen worden voor een lagere prijs aangeboden en hebben veelal Oost-Europa als bestemming.

Importstop Senegal

De zaken worden op korte termijn gedaan, mede doordat het onduidelijk is wanneer Senegal de deuren sluit. Dat land heeft een licentie aan Nederland afgegeven van 20.000 ton voor de uienexport in januari. Later in de maand moet duidelijk worden wanneer daar de importstop wordt ingevoerd. Dat is afhankelijk van de eigen oogst.

Prognose: prijshoudende stemming.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Uien Emmeloord
Rode uien Emmeloord
Bio-uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer
Uien Leeuwarden

Of registreer je om te kunnen reageren.