Akkerbouw

Achtergrond 2034 x bekeken laatste update:25 jan 2016

Aardappelmarkt is goed gestemd

De aardappelprijzen zijn vorige week vrijwel stabiel gebleven. Nadat de stemming medio januari verbeterde, zijn er afgelopen week geen rare sprongen gemaakt. De verschillende aardappelnoteringen zijn aan de onderkant iets opgetrokken. In België bleven de prijzen van Bintje en Fontane ongewijzigd in een vaste markt.

De frietindustrie verwerkt veel aardappelen. Toch is het rustig in de markt. Via handelaren worden partijen vrije aardappelen voor directe levering gekocht, terwijl enkele gecontracteerde partijen iets later worden afgenomen.

Termijnmarkt

Na de opleving twee weken geleden viel de termijnmarkt vorige week terug naar €15,70 per 100 kilo. De beroerde aandelen- en grondstoffenmarkt leek een negatief effect te hebben op de stemming in de termijnmarkt. Op vrijdag 22 januari is de termijnmarkt hersteld. De notering sloot op €16,90, nadat op donderdag 21 januari de prijs in Duitsland verrassend hoger uitkwam. De Cash Settlementprijs kwam deze week 50 cent hoger uit op €11,80. De verwachting is dat de schommelingen de komende periode zullen aanblijven op dit prijsniveau.

Prognose: vaste stemming.


Of registreer je om te kunnen reageren.