Akkerbouw

Achtergrond 1830 x bekeken

Aanbod trekt nog niet aan

De stemming in de aardappelmarkt is deze week rustig. Er zijn weinig transacties en het aanbod trekt nog niet echt aan. Er wordt gerooid, maar de machines gaan langzaam over de natte percelen in de polder.

De beurs in Emmeloord verlaagde de prijs van fritesgeschikte aardappelen af land met 75 cent naar €13 tot €15 per 100 kilo. VTA noteert deze week €1 lager op €12 tot €16 per 100 kilo voor fritesgeschikte aardappelen.

Bij de zuiderburen heerst een afwachtende stemming. Belgapom noteert stabiel ten opzichte van vorige week op €12,50 per 100 kilo voor zowel vroege aardappelen als Bintje. PCA/Fiwap verlaagde de notering voor Bintje en Fontane. Afhankelijk van kwaliteit en afnemer is €12,50 per 100 kilo de meest gehanteerde prijs.

De kwaliteit van de aardappelen is goed. Met name in de polders is de verwachting dat de opbrengsten niet onder doen ten opzichte van vorig jaar. In de Delta-gebieden en het noorden van het land waar ze meer last hebben gehad van de droogte eerder dit seizoen valt de opbrengst naar verwachting lager uit.

Prognose: rustige stemming.

Meer informatie over de prijzen van aardappelen vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Bintje Belgapom
Fritesaardappelen VTA
Fritesaardappelen Goes
Fritesaardappelen Emmeloord

Of registreer je om te kunnen reageren.