Akkerbouw

Achtergrond 988 x bekeken 1 reactie

IGC-prijsindex tarwe op laagste stand in vijf jaar

De prijsindex van de International Grains Council (IGC) voor tarwe staat op 178 punten (100 = prijspeil januari 2000). Dat is de laagste stand sinds 12 juli 2010.

In de afgelopen vijf jaar stond de tarwe-index alleen op 5 mei dit jaar ook op 178 punten. De index staat nu 19 procent lager dan een jaar eerder.

De IGC berekent de prijsindex voor tarwe op basis van tien fysieke tarwenoteringen verspreid over de wereld. Die van mais wordt berekend met vier noteringen. De maisindex staat nu op 180 punten. Dat is 11 procent lager dan vorig jaar op 28 juli.

De graanprijzen dalen door de regen in de droge gebieden van de VS, Canada en de EU. Bovendien hapert de economie in China. Dat drukt de vraag naar grondstoffen.

Eén reactie

  • farmerbn

    Vandaag gevraagd aan cooperatie en privé graaninkoop- en mengvoerverkoopbedrijf wat de prijs is voor maismeel. Antwoord was: 220 euro per ton! Vorig jaar hebben ze ingekocht voor 110 euro! Ik denk dat het normaal is dat de (franse) boeren woedend zijn. De oplossing is dat we voortaan bij de akkerbouwer graan en korrelmais gaan kopen en zelf (een deel van) het mengvoer maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.