Akkerbouw

Achtergrond 2092 x bekeken

Weer lichte stijging aardappelprijs

Waar de aardappelprijzen wijzigen gaat het nu om prijsstijging, maar het gaat met heel kleine stapjes.

Onveranderd blijft de bakkwaliteit van de fritesaardappelen een belangrijk criterium, wat te zien is aan de noteringen in zowel Nederland en Duitsland als de doorgaans sterk op Bintje georiënteerde landen België en Frankrijk. De invloed van transacties in de nu goed gevraagde partijen Fontane doet zich gelden.

Er is nog steeds goede export van diepgevroren frites. Ook voor export neemt de vraag naar fritesaardappelen toe, wat het prijspeil ook een stimulans(je) geeft, na een flinke periode met afglijdende waarden.

Als er al belangstelling is voor vrije fritesaardappelen, dan is dat vooral bij de producenten van verse frites. De grote fabrieken hebben nog steeds beschikking over contractpartijen. Ook de 'ondermaat' in fritesgeschikt levert beetje bij beetje iets meer op.

De aardappelprijzen op de termijnmarkt zijn behoorlijk stabiel, wat betreft de nieuwe oogst wacht men af wat het weer gaat opleveren.

Prognose: lichte prijsstijging.

Of registreer je om te kunnen reageren.