Akkerbouw

Achtergrond 1420 x bekeken

Uienhandel verloopt rustig

De stemming blijft deze week vast op de uienmarkt. De handel verloopt op dit moment rustig, zowel vraag als aanbod zijn gelijk gebleven. De verwachting is dat tot de jaarwisseling de prijzen redelijk stabiel blijven.

De prijzen op de beurzen zijn deze week onveranderd gebleven. De uiennotering in Goes bleef stabiel op €17,50 tot €20 per 100 kilo voor uien 30 procent grof. Voor uien 60 procent grof is de notering niet gewijzigd en bleef de prijs op €17 tot €19,50 per 100 kilo.

Ook de noteringen op de beurs in Emmeloord blijven ongewijzigd op €17 tot €19 per 100 kilo, voor zowel uien 30 procent grof als 60 procent grof.

Afzet naar Afrika

De export blijft goed doorlopen. Met name de afzet naar Afrika verloopt soepel. In Europa worden wat minder uien afgenomen, doordat er meer lokaal product beschikbaar is. Daarnaast is de handel wat bedaard door de aanslagen in Parijs.

De kwaliteit van de uien zorgt momenteel niet voor problemen. Momenteel gaat het gros van de uien naar Afrika, waar men minder naar kwaliteit kijkt. Maar in het tweede gedeelte van het exportseizoen neemt de vraag vanuit het continent af. Kwaliteit kan daarom na de jaarwisseling een grotere rol gaan spelen voor de afzetlanden die dan aan de markt zijn.

Prognose: vaste stemming.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Uien Emmeloord
Rode uien Emmeloord
Bio-uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer
Uien Leeuwarden

Of registreer je om te kunnen reageren.