Akkerbouw

Achtergrond 653 x bekeken

Beeld termijnmarkt verandert weinig

Het marktbeeld in de termijnmarkt laat weinig verandering zien deze week. Woensdag 14 januari was het marktverloop prijshoudend, het aprilcontract sloot op €4,70 (+0,10) en het junicontract op €5,80 (onv.).

De nieuwe oogst kruipt voorzichtig iets omhoog, maar sloot op €13,70 (onv.). De effectieve noteringen laten weinig ruimte voor fantasie. Zowel PCA/Fiwap (€1,25-2,00) als de beurs van Goes hielden op dinsdag het prijsniveau vrijwel ongewijzigd. Alleen de fritesnotering van Goes noteerde iets hoger, met €2,50-5,00 (+0,25).

De openstaande positie voor het aprilcontract daalde naar 4498 (-26) contracten, voor het junicontract steeg de openstaande positie naar 597 (+5) contracten. In de effectieve markt ontstaat er wat meer belangstelling voor de kwalitatief betere partijen. Een toenemend prijsverschil tussen kwalitatief goede en mindere partijen tekent zich hierdoor af. In de export lijkt de belangstelling in de eerste weken van het nieuwe jaar wat afgenomen. Toch blijven de verwachtingen positief, door het zeer lage prijsniveau en de gunstige koers van euro.

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.