Akkerbouw

Achtergrond 1462 x bekeken

Saldoberekening hybride wintergerst

'Goede score in combinatie met niet-kerend bewerken.'

Paul Suidgeest is tevreden over het eerste jaar hybride wintergerst: "Op mijn grond kan wintertarwe qua opbrengst ondanks diepploegen niet meekomen met de toppers. Daarom teel ik wintergerst. Ik kies voor een hybride ras om een mooie opbrengst te halen". Suidgeest ploegt alleen de aardappelpercelen, de rest wordt niet-kerend (NKG) bewerkt. "Door de lagere zaaihoeveelheid lijkt het gewas dunner te staan. Daar moest ik eerst wel aan wennen". Zijn adviseur werkt graag met mangaan en bitterzout. "Het kost relatief weinig en het is goed voor de ontwikkeling van de plant, dus houd ik het erin." Ziektedruk was er amper en van onkruid had Suidgeest dit seizoen ook weinig last, behalve van straatgras. Suidgeest oogstte met 14,7 procent vocht op 3 juli, twaalf dagen vroeger dan gebruikelijk. Komend seizoen teelt hij ter vergelijking het hybride ras en de reguliere variant naast elkaar op één perceel.

Of registreer je om te kunnen reageren.