Akkerbouw

Achtergrond 286 x bekeken

Prijsdaling in lager segment fritesgeschikt

De prijs voor het aprilcontract zakte dinsdag op de aardappeltermijnmarkt verder weg, bij vrij veel handelsactiviteit.

Op de effectieve markt was alleen in België een vergelijkbaar verval. PCA noteerde voor Bintje 20 tot 22 euro per 100 kilo, anderhalve euro minder dan vorige week. Voor overige fritesrassen had PCA onvoldoende transacties. De telersbeurs Goes kwam op basis van flink wat transacties voor zowel fritesgeschikt (23 tot 25 euro) als exportaardappelen (21 tot 22,50 euro) gemiddeld 50 cent lager uit dan op 22 januari. Voor de fritesnotering blijft 25 euro de bovenkant, de verlaagde onderkant á 23 euro duidt op opruiming, maar houdt het gemiddelde ruim boven de termijnprijs. Uit de verlaging daarvan spreekt nervositeit over april.

Prognose: rustige stemming.

Of registreer je om te kunnen reageren.