Akkerbouw

Achtergrond 468 x bekeken

Zuurkoolproductie weer op gang

Zuid-Scharwoude - Nu de gemiddelde temperatuur deze dagen vaak onder de twintig graden duikt, beginnen de consumenten te verlangen naar winterse kost. Bij de zuurkoolfabriek van Piet Kramer in het Noord-Hollandse Zuid-Scharwoude breken daarom drukke tijden aan. Het familiebedrijf verwerkt jaarlijks 20.000 ton witte kool tot 12.000 ton zuurkool.

De zuurkoolproductie begint rond 1 augustus en duurt tot 1 januari, daarna wordt de zuurkool verpakt en afgeleverd. Nederlanders eten gemiddeld een kilo zuurkool per persoon per jaar.

Foto's ANP

De zuurkoolproductie begint rond 1 augustus en duurt tot 1 januari, daarna wordt de zuurkool verpakt en afgeleverd. Nederlanders eten gemiddeld een kilo zuurkool per persoon per jaar.

Foto's ANP

De zuurkoolproductie begint rond 1 augustus en duurt tot 1 januari, daarna wordt de zuurkool verpakt en afgeleverd. Nederlanders eten gemiddeld een kilo zuurkool per persoon per jaar.

Foto's ANP

Foto

Anne Mieke Ravenshorst

Of registreer je om te kunnen reageren.