leergang bedrijfskunde voor de agribusiness

Boerderij Academy | Home | Programma Sprekers Locatie | Inschrijven 

Dr. Jeroen van der Velden is Associate Professor Strategie alignment en codirecteur voor het Center voor strategie van Nyenrode Business Universiteit. Hij doceert daar op het gebied van Strategie en transformatie. Zijn interesse focust zich op de vraag hoe organisaties in een veranderende context het vermogen kunnen ontwikkelen om mee te bewegen.

Als zelfstandig adviseur werkt hij voor grote en middelgrote organisaties in zowel de private als publieke sector. Hij participeerde in organisatieontwikkelingsprojecten bij onder meer de Belastingdienst, Veiligheidsregio Twente, Wageningen Universiteit, Heineken, ING en Lely. Daarin vormde het implementeren en realiseren van strategische ambities en samenwerkingsvraagstukken een steeds terugkerende component.

Prof. dr. Bert Kersten is actief op het terrein van bedrijfsprocessen: van verbetering tot optimalisatie. Hij was 20 jaar hoogleraar op dit terrein aan de VU en sinds 2008 op Nyenrode. Hij combineert een grote bedrijfservaring met zowel een academische als pragmatische visie. Zijn passie ligt in het proberen vooruit te helpen van mensen én organisaties.

Prof. ing. René Weijers heeft sinds 2013 zijn eigen adviespraktijk René Weijers Bestuursadvies. Zijn expertise ligt bij de advisering en procesbegeleiding bij kernvragen op de bestuurs- en managementagenda, zoals organisatievernieuwing, verandermanagement en leiderschap. Tevens is René kerndocent bij de Masterclass Verandermanagement van Nyenrode Business Universiteit. Voorheen was René werkzaam als bestuurs- en managementadviseur en senior partner bij WagenaarHoes. 

Prof. dr. Alfons Oude Lansink (1967) studeerde af in de agrarische economie aan Wageningen Universiteit (1992) en promoveerde aan de zelfde universiteit in 1997. Hij was aansluitend verbonden als onderzoeker en universitair docent aan de leerstoelgroepen Agrarische Economie en Milieu Economie. In 1999 maakte Oude Lansink de overstap naar de leerstoelgroep Bedrijfseconomie. Vanaf 2003 is hij hoogleraar Bedrijfseconomie en vanaf 2014 daarnaast Directeur van de Wageningen School of Social Sciences (WASS).  

Dr. ir. Thomas Lans (1977) is Universitair Docent bij de leerstoelgroep Educatie- en Competentie Studies van Wageningen University & Research. In zijn onderzoek en onderwijs staan ondernemend onderwijs en leren centraal, met name in de eerste fases van het ondernemerschap. Naast zijn werk als onderzoeker en docent coördineert hij de mastertrack entrepreneurship voor Wageningse studenten en is hij programmadirecteur van het nieuwe Hortibusiness Next Level Leadership programma van Wageningen Academy. In 2010 startte hij het bedrijf Quente dat zich specialiseert in het beoordelen en ontwikkelen van ondernemend gedrag in scholen en bedrijven. Sinds 2013 heeft Quente een franchise vestiging in Ghana, West Afrika, waar de expertise van Quente wordt gekoppeld aan micro-krediet financiering. 

Dr. Jaap Schaveling is Nyenrode’s associate professor op het terrein van samenwerken en leiderschap. Hij verzorgt o.a. de module Leiderschap & Samenwerken in het kader van het MBA programma Food & Finance dat met name ook gericht is op de agrarische sector (zie http://www.mba-deeltijd.nl/nc/mba-samenstellen.html). Hij publiceerde veel boeken op dit terrein