boerderij academy

collegereeks business development en innovatie

7, 14, 21 en 28 november & 12 en 19 december 2018 | Nyenrode Business Universiteit

Leergang Bedrijfskunde voor Agribusiness

 

Docenten

jeroen van der velden

Dr. Jeroen van der Velden

Associate professor Strategy alignment and director of the Center for Strategy, Nyenrode Business Universiteit

Hij doceert daar op het gebied van Strategie en transformatie. Zijn interesse focust zich op de vraag hoe organisaties in een veranderende context het vermogen kunnen ontwikkelen om mee te bewegen. Als zelfstandig adviseur werkt hij voor grote en middelgrote organisaties in zowel de private als publieke sector. Hij participeerde in organisatieontwikkelingsprojecten bij onder meer de Belastingdienst, Veiligheidsregio Twente, Wageningen Universiteit, Heineken, ING en Lely. Daarin vormde het implementeren en realiseren van strategische ambities en samenwerkingsvraagstukken een steeds terugkerende component.

Volg Jeroen ook op:

 
bert kersten

Prof. dr. Bert Kersten

Hoogleraar Bedrijfsprocessen & ICT, Nyenrode Business Universiteit

Prof. dr. Bert Kersten is actief op het terrein van bedrijfsprocessen: van verbetering tot optimalisatie. Hij was 20 jaar hoogleraar op dit terrein aan de VU en sinds 2008 op Nyenrode. Hij combineert een grote bedrijfservaring met zowel een academische als pragmatische visie. Zijn passie ligt in het proberen vooruit te helpen van mensen én organisaties.

Volg Bert ook op:

 
rene weijers

Dr. ing. René Weijers

Bestuursadviseur (René Weijers Bestuursadvies) en Executive Lecturer Verandermanagement Nyenrode Business Universiteit

dr. ing. René Weijers heeft zijn eigen adviespraktijk René Weijers Bestuursadvies. Hij adviseert en begeleidt besturen en directies van ondernemingen, not for profit organisaties en organisaties in het openbaar bestuur op het gebeid van strategievorming, organisatievernieuwing, verandermanagement en leiderschap. Naast zijn adviespraktijk is René als kerndocent verbonden aan de Masterclass Verandermanagement van Nyenrode Business Universiteit. In zijn boek ‘Dienen en Deugen’, kracht & kwetsbaarheid van topbestuurders, laat hij zien waar het om gaat in goed bestuur en leiderschap.

Volg René ook op:

   www.bestuursadvies.org
alfons oude lansink

Prof. dr. ir. G.J.M. (Alfons) Oude Lansink

Hoogleraar Bedrijfseconomie en directeur van de Wageningen School of Social Sciences (WASS)

Prof. dr. G.J.M. (Alfons) Oude Lansink (1967) studeerde af in de agrarische economie aan Wageningen Universiteit (1992) en promoveerde aan de zelfde universiteit in 1997. Hij was aansluitend verbonden als onderzoeker en universitair docent aan de leerstoelgroepen Agrarische Economie en Milieu Economie. In 1999 maakte Oude Lansink de overstap naar de leerstoelgroep Bedrijfseconomie. Vanaf 2003 is hij hoogleraar Bedrijfseconomie en vanaf 2014 daarnaast Directeur van de Wageningen School of Social Sciences (WASS). 

Volg Alfons ook op:

 
jaap sok

Dr. J. (Jaap) Sok

Universitair docent Bedrijfseconomie, Wageningen Universiteit

Dr. Jaap Sok studeerde agrarische economie aan Wageningen Universiteit. In augustus 2012 begon hij aan een promotiestudie bij de leerstoelgroep Bedrijfseconomie. Deze studie betrof het in kaart brengen van de drijfveren van melkveehouders om hun vee te gaan vaccineren ten tijde van een dierziekte-epidemie in een beleidscontext dat meer en meer is gebaseerd op een neoliberaal model van het delen van kosten en verantwoordelijkheden. In februari 2014 werd hij aangesteld als docent en geeft sindsdien vakken als bedrijfseconomie en management accounting. Sinds januari 2018 is hij begonnen als universitair docent bij dezelfde leerstoelgroep. In zijn empirisch onderzoek combineert hij psychologie met economie, en richt hij zich op besluitvorming en gedrag van boeren op verschillende terreinen. 

Volg Jaap ook op:

 
jaap schaveling

Dr. Jaap Schaveling

Associate professor Leadership & Cooperation, Nyenrode Business Universiteit

Jaap Schaveling is Nyenrode’s associate professor op het terrein van samenwerken en leiderschap. Hij verzorgt o.a. de module Leiderschap & Samenwerken in het kader van het MBA programma Food & Finance dat met name ook gericht is op de agrarische sector. Hij publiceerde veel boeken op dit terrein.

Volg Jaap ook op:

  www.jaapschaveling.nl
ger zwartendijk

Ger Zwartendijk

Docent ondernemerschap, Nyenrode Business Universiteit

Ger Zwartendijk (1969) startte zijn carrière bij de Koninklijke Militaire Academie. Na zijn afstuderen in 1991 werkte hij 6 jaar als pelotonscommandant en diende twee keer in voormalig Joegoslavië. Ger is ondernemer, coach, docent en consultant. Hij combineert de praktijk en theorie van ondernemerschap door zowel zijn werk bij Nyenrode Business Universiteit als mede bij Management Centrum, een partnership van consultants gericht op het succesvoller maken van het MKB. Ger is docent Entrepreneurship op Nyenrode. Ook is hij oprichter van de Nyenrode Business Accelerator 60 Acres en Programma Directeur van het part-time MSc in Management programma.

Volg Ger ook op:

   

meld u nu aan downloag brochure