Sprekers

Home | Programma | Sprekers | Locatie Inschrijven 

Drs. Richard Janssen is een ervaren strateeg en business developer die actief is op het kruispunt tussen de academische wereld en de business. De basis hiervoor is gelegd middels (jarenlange) ervaring in het bedrijfsleven en bij startups  in combinatie met onderzoek aan business universiteit Nyenrode. Zijn scherpe analytische geest stelt hem in staat om snel tot de kern van de zaak te komen en best practices uit theorie en praktijk om te zetten in toegevoegde waarde voor bedrijven.  Hij is van nature sterk gericht op kennis overdagen en het oplossen van vraagstukken van derden, waardoor zijn colleges een interactieve leerervaring vormen. Sinds 2008 combineert hij dat in diverse rollen, zoals docent, onderzoeker en adviseur. Richard is verbonden aan het Strategy center Nyenrode Business universiteit als docent en onderzoeker en daarnaast algemeen directeur van consultancy bedrijf 4D Radar BV.  In zijn  werk concentreert hij zich op strategie & innovatie vraagstukken voor traditionele bedrijven die te maken krijgen met een disruptieve omgeving.  Daarbij is een sterke focus op de agrofood sector. Voor deze bedrijfstak is hij verantwoordelijk voor diverse strategy & innovatie programma’s zowel  in Nederland als internationaal. Op maat gemaakte workshops heeft hij onder andere verzorgd voor bedrijven als  Albron Catering, Friesland Campina, Nestle en Zeelandia. Hij is actief in een internationale setting (china, colombia, zuidafrika, Ghana ) en werk regelmatig samen met internationale partners om Projecten te managen, boeken te schrijven of cases te ontwikkelen. 

 

Dr. Emiel F.M. Wubben is als Universitair hoofddocent Strategisch Management verbonden aan Wageningen Universiteit, waar hij met collega’s innovaties in ketens en netwerken centraal stelt. Hij is tuinderszoon van afkomst, econoom van opleiding, en bedrijfskundige van beroep. Emiel combineert onderwijs in strategisch management en biobased business, met onderzoek naar samenwerkingsverbanden, agroparken, bedrijfsmodellen, en biobased innovaties (in glastuinbouw), en is selectief actief in werkgroepen en advisering. Hij is actief lid van het Groene Brein, wetenschappers die bedrijven en andere partijen helpen bij het realiseren van duurzame verdienmodellen. 

 

Prof. dr. Bert Kersten is actief op het terrein van bedrijfsprocessen: van verbetering tot optimalisatie. Hij was 20 jaar hoogleraar op dit terrein aan de VU en sinds 2008 op Nyenrode. Hij combineert een grote bedrijfservaring met zowel een academische als pragmatische visie. Zijn passie ligt in het proberen vooruit te helpen van mensen én organisaties.

  

Prof. ing. René Weijers heeft sinds 2013 zijn eigen adviespraktijk René Weijers advies. Zijn expertise ligt bij de advisering en procesbegeleiding bij kernvragen op de bestuurs- en managementagenda, zoals organisatievernieuwing, verandermanagement en leiderschap. Tevens is René kerndocent bij de Masterclass Verandermanagement van Nyenrode Business Universiteit. Voorheen was René werkzaam als bestuurs- en managementadviseur en senior partner bij WagenaarHoes. 

 

Prof. dr. G.J.M. (Alfons) Oude Lansink (1967) studeerde af in de agrarische economie aan Wageningen Universiteit (1992) en promoveerde aan de zelfde universiteit in 1997. Hij was aansluitend verbonden als onderzoeker en universitair docent aan de leerstoelgroepen Agrarische Economie en Milieu Economie. In 1999 maakte Oude Lansink de overstap naar de leerstoelgroep Bedrijfseconomie. Vanaf 2003 is hij hoogleraar Bedrijfseconomie en vanaf 2014 daarnaast Directeur van de Wageningen School of Social Sciences (WASS).  


Jaap Schaveling is Nyenrode’s associate professor op het terrein van samenwerken en leiderschap. Hij verzorgt o.a. de module Leiderschap & Samenwerken in het kader van het MBA programma Food & Finance dat met name ook gericht is op de agrarische sector (zie http://www.mba-deeltijd.nl/nc/mba-samenstellen.html). Hij publiceerde veel boeken op dit terrein